Składniki

  • 1 masło
  • 5 małych paczek herbatników (zmielić)
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 galaretka (ulubiony smak)
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki kakao
  • 3-4 banany
  • 2 wafle, duże, prostokątne

Sposób przygotowania

Rozpuścić masło, dodać śmietanę, cukier i kakao. Wsypać galaretkę i na koniec zmielone herbatniki. Połową gorącej masy posmarować jednego wafla. Najlepiej wafla położyć na wilgotnej ściereczce, wtedy łatwiej zwiniemy go w roladę. Pamiętajmy też żeby masa była gorąca. Na posmarowany wafel układamy banany. Banany kroimy na większe kawałki i układamy na samej krawędzi wafla. Szybko zawijamy roladę, zaczynając od krawędzi z bananem. To samo robimy z drugim waflem. W ten sposób otrzymamy dwie rolady, które trzymamy w lodówce.

{23 czerwca 2011} {Tags: , }